Ефе Аджагба не остави никакъвшанс на Джоузеф Гуудъл, като го нокаутира в четвърти рунд на основното събитие от боксовата вечер на Топ Ранк Промоутърс в Лейк Тахо, САЩ, снощи. Боят трябваше да е 10 рунда и част от тежка категория

Нигериецът Аджагба се надяваше да направи огромна крачка към титлата, когато се изправи срещу австралиеца Джо Гуудъл. Това беше първото боксово събитие в залата, която бе открита по-рано миналия месец.

Аджагба и Гуудъл са се срещали като аматьори, като австралиеца печели със съдийско решение на полуфинала на Игрите на Британската общност през 2014 г. в Глазгоу, Шотландия. Този път мачът се оказа едностранен и не продължи дълго. Аджагба стартира много по-добре и нокаутира противника в 4-и рунд, когато рефера се намеси и прекрати побоя над австралиеца.

Това беше третото участие на Ефе през 2023 г. - преди това той спечели с близко решение над сънародника си Стивън Шоу, а също така победи казахстанеца Жан Кособуцки поради дисквалификация. Трябва да се отбележи, че и двамата не бяха губили преди срещата с Аджагба в професионалните битки.