Марина Сивенова загуби двубоя си от първи кръг на турнира "Странджа" в категория до 57 кг след прекратяване от рефера в трети рунд срещу представителката на Румъния Лакрамиоара Перижок. Сивенова е носителка на купа "Балкан" 2018 при девойките, но въпреки доблестното си представяне, трябваше да отстъпи пред опонентката си от северната ни съседка.

Първият рунд бе тежък за Сивенова, която често биваше притискана до въжетата и бе обсипана с комбинации от страна на румънката. Нашата състезателка дори изпадна в нокдаун в първата част, а във втората отново трудно удържаше непрестанните атаки на по-активната си противница. Втората половина на втория рунд бе доста по-добра за Сивенова, която започна по-смело да настъпва напред и да прави попадения с дясната си ръка, но в началото на последния рунд съдията отново трябваше да ѝ отброява, и то два пъти. След втория случай реферът на ринга реши да прекрати двубоя в полза на Лакрамиоара Перижок. 

Другата ни представителка в тази категория - звездата ни Станимира Петрова - започва кампанията си в турнира на 17 февруари в сутрешната сесия (11:00 часа) срещу победителката от двойката Рамила Али (Румъния) - Исамари Акино (САЩ).

Българката Елина Георгиева загуби двубоя си в категория до 54 кг на "Странджа" срещу представителката на Филипините Айра Вийегас с единодушно съдийско решение (0-5 гласа). Единствено италианският рефер даде третия рунд в полза на нашата състезателка, а останалите отсъждания са в полза на опонентката ѝ, която бе с обратен гард. 

Преди нея в същата дивизия победа постигна Златислава Чуканова, която продължава към четвъртфиналите във вечерната сесия на 17-и.

Официалното откриване на "Странджа" ще се проведе в 18:00 часа, а вечерната сесия двубои е от 18:30. Турнирът ще се проведе в зала "София" между 14 и 19 февруари.

8 снимки