27-годишният пуерторикански боксьор Феликс Вердехо се предаде на полицията след твърденията, че е убил бременната си съпруга. В петък бе съобщено за изчезването на съпругата му Кейсла Родригес, след което ФБР започна разследване.

Тялото ѝ е открито ден по-късно в лагуната, докато „изплувало” на повърхността. Малко след това то е било идентифицирано, след което Вердехо е решил да се предаде.

Боксьорът Вердехо, по-известен с прякора „Диаманта”, е обвинен, че първо е нанесъл побой над жена си, след което я е инжектирал с различни опиати, за да завърже за бетонен блок. Следва изхърляне от локален мост в реката.

Още по-бруталното е, че боксьорът е застрелят бременната жена след това. Според информациите от прокуратурата в Пуерто Рико причината за това деяние е, че мъжът е бил ядосан на съпругата си, че е забременяла. В това жестоко престъпление медиите на тамошния остров твърдят, че Вердехо не е бил сам в престъпното деяние, а е бил подпомаган от още някой, но все още няма информация дали е имал съучастник.

В кариерата си Вердехо има 29 боксови срещи. В тях той има едва две загуби и 27 победи, като 17 от тях са в следствие на нокаут срещу неговите опоненти.