Световният шампион в тежка категория в бокса във версии IBF, IBO, WBO и WBA Олександър Усик не изневери на стила си и направи истинско шоу на присъстващите на официалната пресконференция преди реванша за титлите в тежка категория срещу Антъни Джошуа.

Украинецът се появи в традиционна носия от Саудитска Арабия, където ще бъде битката с британеца, като си бе направил прическа като монгол.

След пресконференцията пък Усик запя укаринска песен, радвайки всички хора в залата.

Боксьорът заяви, че се чувства добре в Саудитска Арабия преди битката на годината: „Благодаря на хората, които ни позволиха да се боксираме тук. Това е много важно за мен, за моя отбор и моята държава. Щастлив съм да съм тук и се чувствам така, сякаш ще идвам отново и отново“.

Той коментира и първия мач между двамата: „Ние се опознахме в първия мач, той - мен, аз - него. Този мач ще започне с 13- рунд, ще продължи с 14-и и така нататък. Имахме доста време да се опознаем и смятам, че тази събота вечер ще бъде великолепен сблъсък“.

„Битката с Антъни Джошуа ще бъде страхотна! Това ще бъде страхотна, страхотна битка. Ние сме родени да се състезаваме - за живота си, за колани, за всичко. Този, който не се състезава, не живее. Целият ни живот е надпревара. Затова се състезаваме“, каза още шампионът.

Битката между Усик и Джошуа в Джеда е в събота (20 август).