Бившият световен шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър няма намерение да се отказва от опцията си за трети мач с британеца Тайсън Фюри, който го нокаутира през февруари и му взе пояса на Световния боксов съвет (WBC). Американецът бе категорично надигран в Лас Вегас и спрян в седмия рунд, след като ъгъла му хвърлиха бялата кърпа, но е решен да се опита да си върне титлата и няма да се откаже от опцията си за реванш.

Миналата седмица промоутърът на другия световен шампион в категорията Антъни Джошуа - Еди Хърн, заяви, че ако Уайлдър се откаже от правото си на реванш, то в края на годината може да се организира суперсблъсък между двамата британски шампиони, което би означавало официалният претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев отново да трябва да чака за мача си с Джошуа. Идеята на Хърн е лагерът на Фюри да плати на Уайлдър, за да не използва американецът опцията си за трети мач, а промоутърът на Пулев - Боб Аръм, да убеди българина да почака за двубой с Ей Джей до следващата година.

Това обаче изглежда малко вероятно, тъй като от агенцията на Фюри споделиха, че Уайлдър няма намерение да отстъпи. "Не сме водили никакви разговори с тях. Този вариант не стои на дневен ред. Работя с представителите на Уайлдър за потенциална дата за нов мач с Фюри в края на лятото или началото на есента. Обсъждаме и потенциалното място на провеждане на мача. Не мисля, че от лагера на Уайлдър са склонни да отстъпят за мач между Фюри и Уайлдър", коментира президентът на Топ Ранк Тод Дюбоф.

"Обвързани сме с договор с Уайлдър. Пулев и Джошуа също са обвързани с договор. Твърде сложно е да се спекулира за мач между Фюри и Джошуа", допълни той.

В същото време се очаква скоро да бъде обявена новата дата за двубоя между Пулев и Джошуа, след като бе потвърдено, че мачът няма как да се проведе на 20 юни заради пандемията от COVID-19.