Световният шампион в супертежка категория на професионалния бокс във версия Световен боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри се е отказал от трети мач с американеца Деонтей Уайлдър, коментира самият Фюри пред портала The Athletic.

По думите на самия боксьор, той е взел това решение тъй като организаторите на този евентуален бой не можаха да намерят подходяща дата до края на 2020-а година. Първоначално Фюри и Уайлдър трябваше да се срещнат на 18-и юли, след това заради пандемията от коронавирус битката беше пренасрочена за 19-и декември.

"Аз вече веднъж се съгласих да се бия с Уайлдър на 19-и декември, но след това те отново решиха да преместят мача, вече за следващата 2021-а година, обяви Фюри. "Тренирах по специална програма и в момента се намирам в пълна готовност. Така че край с мене, няма да се бия тогава. Длъжен съм да гледам напред".

На 22-и февруари Фюри вече победи този съперник с технически нокаут в 7-ия рунд и взе титлата световен шампион. А Фюри два пъти го праща в нокдаун, което означаваше и първа загуба за Уайлдър на професионалния ринг. Двамата имаха една среща и през 2018-а година, когато беше фиксиран равен резултат.

34-годишният Уайлдър е защитавал 10 пъти титлата световен шампион, като за първи път я взе във версия Световен боксов съвет през януари 2015-а. В списъка на Уайлдър има 42 победи, от които 41 с нокаут, една равна среща и едно поражение. В актива на 32-годишния Фюри има 30 победи (21 с нокаут) и едно равенство.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.