Българската боксьорка Светлана Каменова победи световната шампионка Ирма Теста и се класира за финала на Европейските игри в Краков.

В полуфиналите в категория до 57 килограма при жените Каменова, бронзова медалистка от шампионата на планетата, надигра с 4:1 (29:28, 30:27. 30:27, 28:29, 30:27) съдийска гласа италианката Теста.

Още от самото начало на мача 33-годишната Каменова започна изключително мотивирано и след първия рунд водеше в картите на четирима от петимата съдии.

Българката бе по-добра и във втория рунд, който бе най-равностойният в мача и завърши 3:2 в нейна полза.

Най-категорична обаче бившата европейска вицешампионка бе в третия рунд, в който и петимата съдии отсъдиха единодушна нейна победа.

В спора за златния медал в неделя българката ще се бие с французойката Амина Зидани, която също като нея е бронзова медалистка от последното световно първенство в Ню Делхи през март тази година.

По-рано днес в категория до 54 килограма до финала достигна бившата световната шампионка Станимира Петрова. До края на вечерната сесия за място на финала ще спорят и двама от националите на България при мъжете - Хавиер Ибанес при 57-килограмовите и Йордан Морехон при тези над 92 килограма.