Радослав Росенов започна с впечатляваща победа защитата на Купа „Странджа“. Петкратният европейски шампион при подрастващите се поздрави с категоричен успех с 5:0 съдийски гласа в първия си мач от 74-ото издание на най-стария международен боксов турнир в Европа.

В категория до 60 килограма националът ни доминира над представителя на Австралия Фред Зива. Росенов показа отлична форма и в типичния си атрактивен стил не остави шанс на съперника си. Така той се класира за четвъртфиналите, където в четвъртък ще се изправи срещу Виктор Вакула (Молдова)/Билал Ел Амрите (Белгия).

В категория до 63.5 килограма Кирил Русинов допусна драматично поражение. В много равностоен мач националът ни отстъпи с 1:4 гласа на австралиеца Макс Маклъри. Изходът от срещата бе решен в последния трети рунд.

Програмата на следобедната сесия включва още три български мача. В деветия двубой от списъка Уилиам Чолов (75) ще срещне Вахтан Харутюнян (Армения). В същата категория Рами Киуан ще закрие програма на ринг А срещу индиеца Сумит. На ринг Б Йордан Морехон (+92) ще се изправи срещу Мохамад Абдулаев (Азербайджан) в 12-ия сблъсък от сесията.

Във вечерната програма, която започва от 18:00 часа, своето участие на турнира ще започне и Станимира Петрова (54). Световната и европейска шампионка, която е 3-кратен носител на купата, ще боксира в трети мач на ринг А с бразилката Татяна Чагаш. В шестия двубой на ринг Б Аслъхан Мехмедова (60) ще мери сили с Ана Джени (Швейцария).