Радослав Росенов продължава перфектния си ход на турнира по бокс за Купа "Странджа". Носителят на трофея през последните две издания се класира за полуфиналите в категория до 63.5 килограма. Голямата надежда на България за спечелване на още една квота за Олимпийските игри в Париж постигна успех днес. Българинът вдигна зала "София" на крака с представянето си срещу монголеца Енхтур Тегсяргал.
 
Росенов изигра много силен мач, като на няколко пъти накара зрителите по трибуните да скандират бурно името му. Той взе категорична победа с 5:0 съдийски гласа срещу азиатеца и си осигури минимум бронзово отличие. 
 
България вече има 7 медала от тазгодишното издание на Купа "Странджа". За място на финал Радослав Росенов ще боксира в събота срещу Али Хабибинеджад (Иран).

Ясен Радев и Красимир Инински

източник: startphoto.bg

Преди това Ясен Радев откри с впечатляваща победа българското участие в днешния ден на Купа „Странджа“. Националът ни се класира за полуфиналите в категория до 54 килограма и си осигури минимум бронзово отличие в юбилейното 75-то издание на турнира. Европейският вицешампион за мъже до 22 години не остави шанс на алжиреца Халил Литим.

Радев взе чист успех с 5:0 съдийски гласа, след като показа превъзходство в хода на целия двубой. За място на финал утре той ще се изправи срещу двукратния европейски шампион и трикратен медалист от световни първенства Билал Бенама (Франция).