На Световното по бокс в Русия през септември българският боксьор Радослав Пантелеев завоюва бронз. С тизо свой жляскав успех той се нареди на седма позиция в престижната класация "Спортист на годината". 

"Вярвам, че трудът през годините един ден се възнаграждава. Наистина така стана. Толкова години сме тренирали, имали сме проблеми, контузии. Той ми казваше, че в един ден всичко ще се върне. Сега започнахме да берем плодовете. Доста ме болеше ръката, отидохме на лекар и той каза, че е доста зле, за операция. Нещо не се получиха както трябва нещата, още една операция. Близо година не бях на 100%."

"Още от малък, като почнах да тренирам, се надъхах много. 9-10 годишен влязох в залата, баща ми ме заведе. Първият ми треньор беше Георги Тончев от "Спартак" Плевен, при него почнах. Тренирах там до 8 клас, но в Плевен условията не бяха добри. Отидох в ЦСКА и вече съм там 11 години. На Световното не бях в топ форма заради ръката, но, като отидох там, си повярвах, че може да се случи", сподели Панталеев.