Олимпийският шампион по бокс от Сеул 1988 година Ивайло Маринов получи днес най-високото държавно отличие в областта на спорта "Венец на победителя". Наградата бе връчена на шампиона от спортния министър Красен Кралев, а поводът е 60-годишнината на Ивайло Маринов. Кметът на Варна Иван Портних пък награди бившия боксьор с плакет на общината.

Ивайло Маринов е един от най-титулуваните и най-обичаните български спортисти, той е първият българин световен шампион по бокс, олимпийски шампион, многократен европейски шампион, каза министър Кралев.

Според него Маринов е човек, който е вдъхновил стотици български младежи да се занимават със спорт. Напълно заслужено днес имах честта да му връча "Венец на победителя", което е най-голямото държавно отличие в областта на спорта, каза Кралев.

Той коментира още, че в спортния комплекс "Черно море" през последните години са инвестирани много средства. Кралев припомни, че зала "Владислав" е била напълно реконструирана, а с проект на община Варна е реконструирана тренировъчната зала по баскетбол. Водим разговори с ръководството на Обединени спортни клубове "Черно море", за да може да се отпуснат средства от министерството за реконструиране на покрива и топлоизолация и климатизация на зала "Христо Борисов", както и за залата за вдигане на тежести в комплекса, каза още министърът. С част от средствата ще бъде оправено и пространството пред залите.