На "Уембли" се проведе едно от боксовите събития на годината. Главният мач за световната титла в тежка категория противопостави претендента Дилиън Уайт и шампиона Тайсън Фюри.

Двамата британци си оспорваха пояса на WBC. Циганския крал изнесе истинско шоу и за 6 рунда се саморазправи с Костотрошача.


Първата среща за вечерта противопостави Ройстън Барни-Смит и Константин Радой. Британският представител нямаше никакви проблеми в срещата и записа победа по точки, въпреки че имаше сериозен шанс и да нокаутира своя румънски съперник.


Вторият двубой изправи Каръл Итаума и Микал Киач. Британецът със словенски паспорт бе безкомпромисен и записа своята седма победа чрез ТКО срещу далеч по-непретенциозния си съперник, който имаше едва два успеха на профи ринга.


В един от най-интересните двубои преди главното събитие братът на Тайсън - Томи Фюри, победи поляка Даниел Бочански със съдийско решение. Томи на няколко пъти имаше шанс да нокаутира Бочански, но победата му в крайна сметка дойде след финалния гонг.

Gulliver/GettyImages
12 снимки


Новата британска надежда в тежка категория Дейвид Аделей пък разби Крис Хийли в четвъртия мач от главната карта. Младокът е част от спаринг партньорите на Тайсън Фюри, а в щаба на двамата е и коравият Мартин Баколе, който преди няколко години се прехвърли от полутежка в тежка категория.

Gulliver/GettyImages
10 снимки

Иначе в срещата, която няма да се запомни с нищо друго, освен с превъзходството на британеца, Аделей нанесе серия удари в рунд №4, с които разклати своя съперник и реферът се видя принуден да спре срещата.


Един от най-добрите приятели на Тайсън Фюри - Айзък Лоу, имаше прекалено голямо препятствие пред себе си, а именно Ник Бол. Бол само преди няколко месеца подписа с ко-промоутъра на Циганския крал - Франк Уорън. Двамата се изправиха в категория перо, а Бол бе безпощаден и в шестия рунд нокаутира близкия приятел и съсед на Тайсън Фюри - Айзък Лоу.

Gulliver/GettyImages
19 снимки


Бившият световен шампион - Владимир Кличко, се включи със специално видеообръщение към препълнения "Уембли".


Бившият защитник на Манчестър Юнайтед - Рио Фърдинанд е на "Уембли" за боксовата гала и дори даде прогноза за предстоящата главна битка между Фюри и Уайт.


В подглавната битка пък наблюдавахме Екоу Есюман и Дарън Тетли. Роденят в Гана боксьор започна мудно, но това не му попречи да грабне победата над Тетли със съдийско решение.  


В главния сблъсък за вечерта Тайсън Фюри защити световната си титла на WBC, нокаутирайки по брутален начин претендента Дилиън Уайт.

Gulliver/GettyImages
56 снимки


След сблъсъка роденият в Манчестър боец обяви, че се оттегля.