Иванка Иванова - Лъвицата ще се бие за европейската титла по бокс за професионалисти в категория суперпетел. Шампионката на България излиза срещу Мари Ромеро (Исп) в 10-рундово дерби. Срещата ще се състои в Мурсия (Исп) на 15 декември.

"Това е изключителен шанс за Иванка - коментира мениджърът на Лъвицата Васко Алексеев. - В началото на тази година дори не си е мечтаела за нещо подобно. Може да се превърне в символ на нейния град Гълъбово."

Иванова впечатли с последния си мач. Тя се изправи срещу непобедената Памела Треан на галавечер във Велико Търново през август. Тогава Лъвицата спечели с 2:1 гласа срещу фаворитката и вдигна титлата на България.

"Много се вълнувам от тази възможност - сподели Иванова. - Надявам се след мача вълнението да е още по-голямо. Не очаквах толкова бързо да получа подобен шанс. Откакто отидох да тренирам при Захари Мутафчиев, тръгнах нагоре. Вдигнах много техника и сила. Благодарности и за моя мениджър Васко Алексеев, който успя да договори подобен мач."

34-годишната Ромеро има 5 победи (1 с нокаут) и 2 загуби. През август тя спечели континенталната титла на Международната боксова федерация в категория петел след успех над Билгенур Арас.

"Ще е по-тежка от мен, защото принципно се бия в по-ниска категория - призна Иванка Иванова. - Но няма как да пропусна този шанс. Испанката няма голям опит, не е много технична и не удря силно. Още не съм я разучила добре, но има време."

Иванка Иванова планира да направи лагер в Горна Оряховица за мача.

"Разбрала съм се с кмета на Гълъбово да получа отпуск, за да се подготвя - добави Иванка Иванова. - Моята майка ще помага по време на лагера, защото детето ми е седми клас. Ще се подготвя супер и се надявам да се върна с европейската титла в България."