Непобедимият американски боксьор Флойд Мейуедър се закани да стане един от най-добрите треньори в света в памет на своя чичо и треньори Роджър Мейуедър, който почина миналия месец на 58-годишна възраст.

Мейуедър е определян от мнозина за един от най-великите боксьори в цялата история на спорта, като има перфектна статистика в професионалната си кариера си от 50 победи в 50 мача, а сега иска да постигне такива успехи и като треньор. "След кончината на чичо Роджър усетих вдъхновение да помагам на хората около мен по същия начин, по който той и баща ми помагаха на мен през цялата ми кариера. В период, в който трябва да се дистанцираме от другите, аз успях да помисля върху това как искам да променя живота на хората и да им помогна да изпълнят целите си. Един истински треньори иска най-доброто от своя възпитаник и го кара да покаже най-доброто от своите качества", сподели Мейуедър в социалните мрежи.

"Аз съм нов в тази професия и засега работя само с хора, които нямат никакъв боксов опит, което ни помага да израстваме заедно. Но ви обещавам, че ще стана един от най-добрите треньори в света. Бъдете вдъхновени и вдъхновявайте", допълва 43-годишният американец.