Янибек "Казашкия стилe" Алимханули (15-0, 10 нокаута) победи Винченцо Гуалтиери (21-1-1, 7 нокаута) с технически нокаут в шести рунд, за да обедини световните титли на WBO и IBF в средна категория в събота вечерта във Fort Bend Epicenter в Розенберг, Тексас. На 30-годишния Янибек, гордостта на Жиланди, Казахстан, му бяха необходими няколко рунда, за да установи своя ритъм. Но щом разбра, че Гуалтиери не е толкова опасен, съдбата на бившия шампион на IBF беше предрешена.

Левичарят Янибек, контролираше по-ранните рундове срещу Гуалтиери, който използваше странични движения и случайни атаки. След това контра ляв ъперкът на Янибек в петия рунд нарани Гуалтиери.  Италианецът оцеля в рунда, но краят му беше близо. През шестия той отново беше силно наранен и едва се задържаше на крака. Още няколко безответни удара в шестия рунд принудиха съдията Дейвид Фийлдс да прекрати боя.

Опасният казак сега ще се насочи към другите двама световни шампиони в тегловата категория - световния шампион на WBC Джермал Чарло и носителя на титлата на WBA Ерисланди Лара. И на двамата им предстоят защити на световните титли до края на годината.

„Това е моят стил на бой. Това е казашкия стил и това е, което ще продължа да правя. Още от самото начало знаехме, че той няма да отвърне на удара. Той изчакваше, защото мислеше, че ще се уморя. Но аз не се уморих“, обяви Алимханули.

"Бихме искали да добавим още два пояса към тази колекция. Надяваме се, че нашият промоутър Top Rank може да организира това.“.