Флойд Мейуедър обяви пред "Ройтерс", че приключва с бокса, този път завинаги.

Легендарният американски спортист, който в момента е на 42 години, окачва ръкавиците с баланс от 50 победи в 50 мача на професионалния ринг. За Мейуедър това е трето отказване. Той спираше през 2007 и 2015 година, но след това отново се връщаше на ринга, за да прибере най-солидните финансови премии в историята на бокса.

"Моето здраве е моето богатство. Боксът е много, много брутален спорт. През последните няколко години много бойци починаха на ринга. Човек трябва да знае кога да спре. Аз имах чудесна кариера", каза Мейуедър, чиято последна загуба е при аматьорите на Олимпийските игри в Атланта през 1996 година от българина Серафим Тодоров.

"Аз все още пътувам по света и представям бокса по изложения. На едно изложение печеля между 10 и 30 милиона долара. Това е повече, отколкото взимат повечето боксьори, за да се бият."

Американецът добави, че е фокусиран върху собствения си бранд "Мейуедър + Фитнес" и развитието му и добави, че е възможно в бъдеще да развие собствена марка и в ММА-боевете, но засега за него боксът си остава номер 1./БТА