Шампионът по бокс във версия Световна боксова асоциация (WBA) Мани Пакиао опроверга новината, че има намерение да се кандидатира за президент на родината си Филипините на изборите през 2022 година. Вчера новината беше съобщена от бившия му промоутър Боб Аръм пред вестник "Сън".

"Доколкото си спомням, ние никога не сме разговаряли с Аръм за политика. Последната ни видео беседа беше за планирането на мачове, но не и за политика. Нашата дискусия беше само относно бокса", каза 41-годишният Пакиао за BoxingScene.

От 2016 година боксьорът е член на Сената на страната, като събра 16 милиона гласа. Именно през 2022-а година изтича и този мандат на законодателния орган.

На ринга Мани Пакиао има 62 победи, от които 39 с нокаут, 7 поражения и 2 равенства. През 2016 година обяви края на кариерата си, но след като влезе в Сената се върна към спорта.

Той победи американеца Джеси Варгас в мач за титлата в категория до 66,68 кг във версия WBO (Световна боксова организация). До този момент след връщането си на ринга той има три победи и едно поражение./БТА