Световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (39-0, 38 КО) заяви, че ще даде втори шанс на Луис Ортис (28-0, 24 КО) в битка за титлата, след като кубинеца мина като валяк през своя опонент Даниел Марц (16-6-1, 13 КО) през изминалата вечер (8 декември).

38-годишният Ортис свали в нокдаун Марц на два пъти преди реферът да прекрати мача във втория рунд на срещата им във Флорида.

Ортис трябваше да се изправи срещу Уайлдър през миналия месец на 4-ти ноември, но положителна допинг проба го извади от битката с "Бронзовия бомбардировач".

Тогава мястото на кубинеца бе заето от Бърмейн Стивърн, който не успя да издържи и един рунд срещу Дионтей Уайлдър. Сега, след като Световния боксов съвет (WBC) възстанови състезателните права на Ортис и го глоби само с 25,000 долара, той е готов за нова битка с американския си съперник.

"Искам битка с теб и ще те благословя отново с друга възможност. Бях готов и първият път. Сега ти давам нов шанс. Мисля, че ти си един от най-добрите в тежка категория, а аз искам да докажа, че съм най-добрият. Трябва да се изправим един срещу друг. Ще имаш тази битка", заяви Уайлдър.

Дионтей Уайлдър

източник: Gulliver/GettyImages

Дионтей Уайлдър изглеждаше доста ядосан, когато разговаряше с Ортис. Уайлдър бе гневен, а Луис Ортис изглеждаше изключително спокоен. Ортис е запленен от парите, които би спечелил от евентуален мач с Уайлдър, както и от шансът да спечели титлата на WBC тежка категория. Ортис намеси и името на Антъни Джошуа като заяви, че няма интерес към британеца и неговия агент Еди Хърн, а и вероятно никога няма да има.

"Джошуа не иска да се бие с никого от нас. Затова аз не проявявам никакъв интерес към него. Искам битката с Уайлдър. Този път няма да има оправдания. Ще бъде готов да направя от за Куба", заяви Луис Ортис.

Ако Дионтей Уайлдър организира втора битка с Луис Ортис и кубинеца отново даде положителни резултати за забранено вещество, тогава можем да забравим за трети шанс. "Кинг Конг" даде положителна допинг пробва в два различни случая в миналото.

Сега Ортис трябва да се увери, че това няма да се случи за трети път, ако иска да получи мач за титлата преди да напусне спорта завинаги.