След като Световния боксов съвет (WBC) даде на Луис Ортис (27-0, 23 КО) правото да продължи да се бие за титлата на организацията, той вече е насочил усилията си отново към шампиона на WBC Дионтей Уайлдър. От Световния боксов съвет пуснаха доста лесно Ортис, тъй като му наложиха глоба от само 25,000 долара за положителния допинг тест от преди месец.

Ортис, 38-годишен, трябваше да се изправи срещу Уайлдър на 4-ти ноември, но тогава той даде положителен допинг тест за два различни диуретика. Тези лекарства се използват за високо кръвно налягане, но могат да се използват и като добавки за повишаване на производителността.

"Луис е много завълнуван. Искаме да се бием още на 8-ми декември на боксовата галавечер в Маями. Опонентът трябва да бъде определен скоро и ние бързо ще се насочим към него! Уайлдър, ние не искаме никой друг. Антъни Джошуа се крие зад Световната боксова асоциация (WBA)", заяви треньора на Ортис Ерман Кайседо.

Не е ясно дали Уайлдър и неговият екип ще искат да планират нова битка с Ортис след всичко, което се случи преди битката им, която бе насрочена за 4-ти ноември. Ще отнеме доста време на Уайлдър и на неговия екип да се съгласят на нова битка с Ортис. Не знаем дали те ще искат да поемат такъв риск за следващата си среща. В момента Уайлдър се нуждае от лесни битки за поддържане на форма, за да продължава да преследва основната си цел - Антъни Джошуа!

Ортис трябва да се върне възможно най-бързо на ринга, тъй като е загубил една година от своята кариера. Последният път, когато той се би, беше през декември 2016-та година, когато победи британеца Дейв Алан с нокаут в 8-ия рунд. Това не беше добро представяне за Ортиз, който не се справи с очакванията, които някои от боксовите среди имаха за него в тази битка. На 38 години Ортис трябва да се заеме сериозно с кариерата си, ако иска да се възползва от оставащото му време, което има.