Кристиян Николов продължава да наказва на световното по бокс в Белград. 21-годишният дебютант се класира за III кръг, след като победи Робертас Лиоранкас (Лит).

Талантът ни започна уверено срещата, много бързо намери правилната дистанция и със скоростни действия нанесе точни и силни попадения на литовеца. Крис продължи да е по-акуратният и ефективен през втората част, като дори се наложи съперникът му да получи лекарска помощ заради рукналата кръв от носа. Националът ни извлече максимума от развоя на събитията и поведе убедително в резултата, а в третия рунд затвърди превъзходството си и грабна заслужена победа с 5:0 гласа.

Следващият съперник на българина ще бъде победителят от мача Кан Айкутсун (Тур) - Владимир Мирончиков (Сър), който е предвиден за 1 ноември.

Рами Киуан (75 кг) обаче допусна драматично поражение от шотландеца Сам Хики, който е сребърен медалист от европейското за юноши от 2016-а.

В началото националът ни опитваше да контрира действията на опонента, но за съжаление, допусна повече удари и изостана в резултата. През втората част Киуан натисна, съумя да пробие гарда на Хики и изравни резултата в три от съдийските карти. Във финалния рунд 21-годишният българин продължи да търси атаката, подтикван бурно и от нашия ъгъл. Шотландецът обаче показа добро движение и направи задачата на Киуан доста сложна. В крайна сметка след равностойна битка съдиите предпочетоха да дадат победата на Сам Хики с 3:2 гласа.

След края на боя от българския щаб поискаха обяснение от съдийската маса за крайния резултат.