Националните ни отбори по бокс ще отпътуват в понеделник за Белград, където от сряда започва Европейското първенство за мъже и жени. Съставите ни се готвеха целенасочено в последния месец, като дамите имаха лагер в Сърбия, а мъжете водеха занимания на базата в „Дианабад“. В София за спаринги бяха водещите боксьори на Азербайджан, Мароко и Австрия.

Президентът на федерацията Красимир Инински присъства на една от последните тренировки на „лъвовете“. Той призова боксьорите ни да покажат най-доброто, на което са способни в Белград и още веднъж да защитят българската чест.

„Вярвам, че ще оставите сърцата си на ринга. В Белград трябва да отстоявате себе си, да защитавате имената си и това на България. Благодаря на отборите на Азербайджан и Мароко, с които проведохме обща подготовка. За нас е чест, че все повече водещи боксови школи имат желание да тренират в България. Това помага както на нас, така и на тях и ще продължим да работим съвместно, за да растем и да се развиваме“, заяви Красимир Инински.

Европейското първенство в Белград ще бъде с награден фонд. Шампионите в отделните категории ще получат по 15 хиляди долара премия. Сребърните медалисти ще вземат по 10 хиляди, а бронзовите – по 5000 долара. Предвидени са пари и за боксьорите, които заемат пето място – по хиляда долара.

Предварителен състав, мъже: Ергюнал Себахтин, Ясен Радев, Хавиер Ибаниес, Радослав Росенов, Рами Киуан, Кристиян Николов, Йордан Морехон

Треньорски щаб: Жоел Арате, Александър Александров, Валентин Поптолев

Предварителен състав, жени: Севда Асенова, Златислава Чуканова, Венелина Поптолева, Станимира Петрова, Светлана Каменова, Аслъхан Мехмедова

Треньорски щаб: Борислав Георгиев, Роман Цветков