Абсолютният световен шампион в супер средна категория Саул Канело Алварес и първенецът на WBA в лека тежка категория Дмитрий Бивол регистрираха почти идентично тегло на официалния кантар преди сблъсъка си за световната титла в лека тежка категория (до 79,4 килограма). Считаният за най-добър боксьор във всички категории в последните години Канело закова кантара на 79,1 килограма, докато Бивол бе с едва 90 грама по-тежък от съперника си. Дългоочакваният мач ще се състои в Лас Вегас в неделя сутринта, като се очаква да започне около 6:00 часа българско време.

За Канело, който започна кариерата си в полусредна категория (66,7 кг) и премина през пет различни категории, това ще бъде втори мач в лека тежка в професионалната му кариера, като през ноември 2019 той победи Сергей Ковальов (който след седмица ще се изправи срещу българина Тервел Пулев), а тогава теглото на мексиканеца бе на практика същото - 79,15 кг. При успех над непобедения до този момент Бивол Алварес ще стане световен шампион в пета различна категория.

Очаква се Бивол да е едно от най-сериозните предизвикателства за Канело в последните години, като руснакът има 12 сантиметра предимство в ръста, но все пак опитът е на страната на мексиканеца. При успех в неделя Алварес най-вероятно ще се насочи към трети и финален сблъсък с Генади Головкин, докато при победа на Бивол мексиканецът ще има право на реванш.