Британският претендент в тежка категория Тони Белю има опции пред себе си, които да разгледа, след кат Дейвид Хей се оттегли от срещата реванш между двамата поради контузия в бицепса на ръката си. Белю и Хей трябваше да премерят сили на 17-и декември в О2 Арена в Лондон, но сега ще трябва да чакат до 2018-а година, за да уредят горчивото си съперничество.

Ето и вариантите пред Тони Белю:

1. Дилиан Уайт

Налице е Дилиан Уайт, който към момента няма ясен противник пред себе си и има стара вражда със Белю. Уайт беше най-върлият критик на победата на Белю над Хей през март, като го нарече "фалшив боксьор в тежка категория", въпреки успешния дебют при най-тежките.

"Нека не разочароваме феновете на бокса. Еди Хърн, аз ще се бия с Тони Белю през декември и ще го победя дори без нормален тренировъчен лагер", се казва в публикацията на Уайт.

Тази битка е една доста прилична опция, тъй като Белю и Уайт са в кондиция, но и двамата нямат опонент пред себе си. Надеждите на Уайт за битка с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър досега не са се увенчали с успех.

2. Джоузеф Паркър

Белю неведнъж е изразявал желанието си да се бие за световна титла в тежка категория, а шампиона на WBO Джоузеф Паркър бе смятан за една от неговите възможности, преди да се стигне до реванш с Хей.

Висок 1,93 сантиметра, Паркър няма същите физически габарити като другите шампион в тежка категория Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър. Затова Белю предполага, че Паркър е най-слабият шампион в дивизията.

Новозеландецът понастоящем води преговори за битка с Джошуа, но може и да направи доброволна защита на колана си и да насочи вниманието си към Белю, ако получи примамливо предложение.

3. Тайсън Фюри

Има взаимно уважение между Белю и Фюри, но и двамата са добри във вербалните войни, което може да генерира голяма публичност на евентуална тяхна битка.

"Ще бъда готов и ще чакам битка с Тони Белю на 5-и май в О2 Арена в Лондон", заяви Фюри в социалните мрежи веднага след като разбра, че Хей се оттегля от реванша с Белю.

Бъдещето на Фюри към момента остава неясно, тък като той все още чака резултата от изслушването на Британската антидопингова агенция за употребата на наркотици от страна на британеца, но 29-годишият бивш шампион е уверен, че ще се завърне през 2018-а година.

Освен битка със световните шампион, среща с Фюри ще представлява най-атрактивното събитие за Белю, тъй като той се опитва да стигне до нови висоти в кариерата си.

4. Антъни Джошуа

Белю може да си уреди и мегабитка с Антъни Джошуа, като се позовава на доброто си приятелство с шампиона на IBF, IBO и WBA в тежка категория.

Но Джошуа може да има нужда от по-високопоставен опонент, който да съответства на нарастващата му авторитет в спорта, но Белю може да се окаже в списъка с възможности, ако дискутираната битка с шампиона на WBO Паркър падне.

 

5. Да изкача Дейвид Хей

 

Все още има и възможност за преразглеждане на реванш с Хей. Оттеглянето на Хей за реванша на 17-и декември вероятно ще изостри още повече отношенията между двете страни, вместо да ги изглади.

 

Хей претърпя сериозна контузия на рамото, ахилеса (по време на битката с Белю) и сега на бицепса, но все още възнамерява да се завърне, вероятно в среща реванш с Белю на нова дата.

 

Времевата рамка, в която Хей ще може да се завърне ще повлияе на това дали Белю ще реши да го изчака, но това е съперничество, което най-вероятно ще се реши на ринга.