Кацуто Йока не спечели победата с нокаут, за която жадуваше, но изпълни обета си всеки удар да има значение. Единственият мъжки боксьор от Япония, печелил титли в четири тегловни категории, успя при втори опит за спечелване на титлата на WBA в категория супер петел срещу Джошуа Франко. Японецът надви противника с единодушно съдийско решение.

Йока – роден в Осака и базиран в Токио, но който тренира в Лас Вегас – нанесе по-ярките удари по време на техния реванш, който спечели с единодушно съдийско решение в събота вечерта в в Токио.

Съдиите Павел Кардини (115-113), Гийерво Перес (116-112) и Джузепе Куртароне (116-112) присъдиха битката на Йока, който стана шесткратен носител на титлата в четири тегловни дивизии.

Постижението дойде шест месеца след като Йока и Франко от Сан Антонио се биха до равенство в дванадесет рунда в двубоя си за обединяване на титлата в категория петел на WBA/WBO на 31 декември на същото място.

Само един колан беше заложен на карта за реванша и можеше да спечели само Йока, след като Франко беше с повече от шест паунда над лимита от 115 паунда в дивизията. Очарователният провал в килограмите сложи край на краткия му престой като пълен шампион на WBA, докато Йока влезе като претендент.

Японезът се просълзи от радост, след като името му беше обявено за официален победител. Той напредна до 30-2-1 (15 нокаута) с победата, рекорд, който включва 16-2-1 (7 нокаута) в първични битки за титлата в четири теглови категории.

34-годишният Йока сега взе втората си титла в категория петел, тъй като той се отказа от пояса си на WBO, за да продължи с реванша срещу Франко.