Британската звезда в бокса Тайсън Фюри избра интересен вариант за край на своята професионална кариера. „Краля на циганите“ избра да се бие само три пъти преди да сложи точка на приключението си. На 22 февруари ще спори за световната титла на Дионтей Уайлдър, а след това ще изчака Антъни Джошуа за обединителен мач.

Голямото сбогуване на Фюри с феновете на Острова ще бъде на „Олд Трафорд“, стадионът на любимия му Манчестър Юнайтед, срещу Дерек Чисора.

„Ще нокаутирам Уайлдър и следва Джошуа. Способен съм да го победя и за финал ще премеря сили с добрия стар Чисора. Ще бъде страхотен мач на „Олд Трафорд“ – краят на една фантастична кариера“, сподели Фюри пред BT Sport.

Той вече има две победи срещу „Дел бой“ – през 2011 и 2014 година.

До момента планът беше бившият световен шампион да се бие с Дилиън Уайт, но явно трилогия с Дерек е битката, която му е на сърце. Очаква се мачът срещу Ей Джей да бъде през 2021 година, защото е много вероятно през есента Джошуа да срещне Олександър Усик. Това означава, че Фюри няма да бъде активен почти година или ще изиграе трети мач с Уайлдър.

Така едно от големите имена в „кралската“ категория приключва с професионалния бокс в след по-малко от 24 месеца. Тайсън Фюри няма да остане дълго безработен, след като вече дебютира в кеча, а изяви желание и да се пробва в ММА.