Боксьорът Тайсън Фюри критикува президентът на Световната Боксова Организация (WBO) Пако Валкарсел, след като президентът на организацията сподели идеята си за среща на Фюри с надеждата от Узбекистан Баходир Жалолов.

Фюри се нахвърли върху Валкарсел след като бе отстранен от позицията на претендент №1 в ранглистата на WBO от Олександър Усик.

Според правилата на WBO, когато световен шампион премине в по-горна категория, той получава веднага възможността да се превърне в задължителен претендент в новия теглови клас.

Усик дебютира в тежка категория през октомври с победа над Чаз Уидърспуун.

Фюри не беше доволен от решението на организацията.

"Може би бих ви изслушал, ако не ме бяхте отстранили от първа позиция в ранглистата на WBO и сложили там някакъв нещастник от полутежка категория, който има един бой в тежка категория. Тогава бихте могли да говорите", каза Фюри.

Пако Валкарсел обясни, че отстраняването на Фюри е заради участието му в други двубои. Предстои Фюри да се върне на ринга на 22 февруари, когато ще се изправи срещу шампиона на WBC Дионтей Уайлдър в мач реванш.

Валкасарел отговори на Фюри и се опита да смекчи ситуацията.

"Шампионе, ние те уважаваме много, но не си на разположение. Това е причината WBO да те отстрани от ранглистата. Между другото, успех", заяви Валкарсел.