Атлетическата комисия на щата Невада взе решение зрелището, което ще се проведе на 22-ри февруари, да се състои в меката на хазарта - Лас Вегас, близо 15 месеца след първата им среща.

Сблъсъкът в Лос Анджелис завърши с противоречиво равенство, като и двете страни имаха оплаквания към рефера и съдиите. Според шампиона на WBC, Фюри е бил нокаутиран, но бавното броене на реферът Джак Рейс му е позволило да се изправи. По-състоятелни бяха претенциите на британеца, който надигра Уайлдър във почти всички рундове, но въпреки това не си тръгна с пояса.

Сега комисията в Невада се надява да няма недоволни и ще се допита лично до щабовете на двамата боксьори за това кой да реферира и кой да брои точките край ринга, което е революционно и несрещано досега явление.

На двата отбора ще бъдат раздадени листи с минимум трима рефера и 10-12 съдии, като щабовете ще имат правото да задраскат имената на хората, които не желаят да участват в мача.

„Боб Бенет (шефът на комисията) ме увери, че всички ще останат доволни“, обясни Боб Аръм.

„Истината е, че този път съдиите няма да имат значение. Ако се изиграят пълните 12 рунда, то победата ще е за Фюри. Ако има нокаут, пак няма да ни трябват“, сподели американският промоутър на „Краля на циганите“.

Две неща са сигурни към този момент – реферът на мача ще е човек, който трябва да е регистриран и лицензиран към Атлетическата комисия на щата Невада, а това далеч не е присъщо за всички арбитри в САЩ; съдийската тройка ще е съставена от британец, американец и трети от неутрална държава./boec.bg