Световният боксов съвет (WBC) потвърди, че двубоят на световния шампион в тежка категория на организацията Тайсън Фюри с Дилиън Уайт „може да се случи“ тази година, ако Дионтей Уайлдър реши да не се бие за пояса на WBC.

Getty Images
33 снимки

Очаква се Фюри да се изправи в трети сблъсък с американеца, като се говори за 19 декември, но Уайлдър остана безмълвен, след като се появиха информации, че се възстановява от операция на бицепса. Уайт защитава титлата си на временен шампион на Световния боксов съвет срещу Александър Поветкин на 22 август, и британецът вероятно ще поиска да се бие с Фюри до края на годината, ако излезе победител от битката с руснака.

Запитан относно това дали WBC ще приеме този сценарий, президентът на Съвета Маурисио Сюлейман заяви за Sky Sports следното: „Може да се случи, ако постигнат споразумение, и приемат този мач. Може да се случи, да“. Фюри постигна принципна договорка за два мача за абсолютната световна титла с Антъни Джошуа, но Сюлейман настоява, че двамата шампиони вероятно няма да се изправят един срещу друг на ринга преди Уайт да получи задължителния си мач за титлата на WBC. „Има толкова много спекулации за различни неща. Има позиция, която е напълно ясна. Третият двубой и задължителният трябва да се проведат. Има ресурси, познати в спорта, които могат да доведат до други сценарии, но позицията на WBC остава същата“.