Първият уикенд на март ни носи емоционални битки в бокса. Всичко започва още в петък вечерта в Телфорд, Великобритания. Има още гала вечери в САЩ и Пуерто Рико, като във всяка от бойните карти има бой за титла. Ето и какво ни чака този уикенд:

 

Абас Барау – Сам Егингтън, за вакантната европейска титла в супер полусредна

Абас Барау и Сам Егингтън ще се борят за вакантната европейска титла в супер полусредна категория в петък, 1 март. Барау е бивша аматьорска звезда на Германия със световен ранг с планове за глобално господство, докато Егингтън е британски боксов култов герой след бурна кариера, пълна със запомнящи се битки с кръв и смелост и спечелени титли.

Два пъти победител във вътрешния двубой на годината, Eggington се кандидатира да стане европейски шампион на EBU в две категории, но Baraou има изключително родословие и е готов да оправдае своите сметки като един от най-добрите бойци на своето поколение от Германия.

„Аз съм невероятно мотивиран, след като най-накрая потвърдих шанса си за европейската титла и мога да ви обещая, че няма да позволя този шанс да се изплъзне през пръстите ми. Спечелването на престижната европейска титла на 1 март ще бъде важна стъпка към мисията ми да стана световен шампион и планирам да покажа представяне, което да изпрати изявление до останалите в дивизията“, обяви Барау.

Бойците получиха допълнителен стимул малко преди боя в Телфорд, като стана ясно, че двубоя е и елиминатор на WBА. Победителят ще има възможност да атакува титлата на WBA в супер полусредна категория. Исраил Мадримов (9-0-1, 6 нокаута) и Магомед Курбанов [25-0, 13 нокаута) ще оспорват вакантната титла следващата седмица, когато се срещнат в ъндеркартата на битката в тежка категория между Антъни Джошуа и Франсис Нгану в Саудитска Арабия.

Цялата бойна карта от Телфорд може да се гледа в ефира на Канал 5 във Великобритания. Очаква се основното събитие да е около полунощ в петък българско време.

 

Отабек Колматов – Реймънд Форд, за вакантната титла на WBA в категория перо

WBA нареди следващата битка за титлата в категория перо и елиминационен двубой веднага след нея, за да определи следващия задължителен претендент. Битката е между Отабек Колматов и Реймънд Форд. Санкциониращият орган инструктира двата лагера да се договорят, за да запълнят празнината, оставена зад неотдавнашния двукратен претендент за титлата Лий Ууд.

Колматов от Узбекистан (11-0, 10 нокаута) за последно бе на ринга за нокаута в петия рунд над непобедения Томас Патрик Уорд на 4 март в Нюкасъл, Англия. Двубоят беше първият му от близо година, когато той убедително победи непобедения Адраник Григорян на 26 март в Орландо, Флорида.

Форд (14-0-1, 7 нокаута) е на прага на първата си кампания с една битка като професионалист. 24-годишният левичар от Камдън.

Битката е във Верона, САЩ, като картата ще започне около 3,00 в събота сутринта българско време. Скай Спортс излъчва цялото събитие.

 

 

Арманда Серано – Нина Мейнке, титлите на IBF, WBO, WBA в категория перо

Обединената шампионка в категория перо Аманда Серано (46-2-1, 30 нокаута) се завърща в Пуерто Рико срещу задължителната претендентка на IBF Нина Мейнке (18-3, 4 нокаута) в събота, 2 март, в легендарния Coliseo de Puerto Rico в Сан Хуан, Пуерто Рико.

Това събитие бележи първата битка на Серано в Пуерто Рико, откакто стана безспорен шампион, и тя ще се бие за втори път в 12 рунда от по 3 минути, стандарта за мъжки бокс, в защита на нейните обединени световни титли на IBF, WBO, WBA, IBO в категория перо.

Серано наскоро освободи титлата си на WBC, тъй като санкциониращият орган не поддържа двубои при жените в 12 рунда от 3 минути.

Ко-хедлайнер заедно със Серано ще бъде Джейк Пол (8-1, 5 нокаута) в тежка категория в неговата 10-та професионална битка след нокаут в първия рунд на професионалния боксьор Андре Аугуст. Пол ще се изправи срещу Боурланд.

Цялата карта от Пуерто Рико ще бъде излъчвана по DAZN от 2,00 ч. в събота сутринта българско време.