Ергюнал Себахтин се класира за финала на Европейското първенство по бокс. Националът направи страхотен мач на ринга в Ереван и постигна категорична победа над италианеца Леонардо Еспозито. Българинът стигна до успеха с 4:1 гласа и ще се боксира за златния медал в категория до 48 килограма.

Ергюнал, който е бронзов медалист от Европейското първенство до 22 години в Пореч (Хърватия), постигна най-големия успех в кариерата си. Националът изигра отличен мач, в който доминираше изцяло над съперника си. Себахтин взе убедително първите два рунда, в които нанесе серия от попадения с раздвижена игра и точни комбинации. Това му позволи да контролира темпото в третия рунд и да доиграе спокойно срещата.

Така Сабахтин се класира за финала на Европейското първенство в Ереван, където утре ще се изправи срещу Сахил Алахвердови от Грузия.

"Прекарах много време в състезания, както и на тренировъчни лагери през тази година, което ми вдъхна увереност за днешния мач. Усетих ритъма и се насладих на този полуфинал в Ереван. Остана още едно предизвикателство по пътя към златния медал", каза младият българин след победата.