Ютуб сензацията и новоизлюпен боксьор Джейк Пол за пореден път твърди, че е спасителят на бокса. 25-годишната звезда от мрежата излезе на ринга за първи път в началото на 2020 година. Пол вече има 5 победи на ринга, като 4 от тях са с нокаут. Той успя да нокаутира ММА шампионите Бен Аскрен и Тайрън Уудли. Сега Пол се готви за битка с Хасим Рахман Младши. Тя ще е на 6 август в „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк.

„Боксът беше умиращ спорт, преди да се захвана с него. Буквално спасих целия този спорт и го правех предимно сам. Имаше и други тежки и леки, но общо взето боксът беше спасен благодарение на мен“, казва Пол в YouTube канала на MMAFightingonSBN. 

„И започвам да разбирам какъв е бил проблемът. Това са всички тези бойци, които не искат да бъдат смели и да се бият. Ето защо зрителите не виждат най-готините битки. Проклетият Тайсън Фюри се страхува да се бие с Антъни Джошуа. Тайсън Фюри се страхува да се бие с Александър Усик. Защо Джервонта Дейвис не се би с Девин Хейни? Защо не се случват тези големи битки“? 

„Защото една от тези страни е уплашена. Ето защо боксът умира, защото тези битки не са задължителни“, каза Пол. Той не за първи път изразява подобно мнение и продължава да бъде много активен в търсенето на съперници на ринга. Редовно предизвиква Тайсън Фюри, Конър Макгрегър и Флойд Мейуедър.