В главното събитие на вечерта шампионът на WBO в минимална категория Оскар Коласо (10-0, 7 нокаута) от Пуерто Рико победи по точки Херардо Сапата (14-2-1, 5 нокаута) от Никарагуа. Началото на двубоя беше неочаквано. Коласо пропусна удар в тялото. Той беше шокиран, краката му започнаха да танцуват, трябваше да цикли и да оцелява в клинч.

Шампионът се възстанови на почивката и си върна инициативата. Великолепно превъзхождаше съперника си с движението с крака. Сапата имаше няколко добри удара в тялото. Но само в онези моменти, когато Коласо играеше и забравяше да наруши дистанцията.

Пуерториканецът вдигна още повече темпото на боя и започна да обърква още по-агресивно с ъгли на атака и работа с крака. В един момент дори изглеждаше, че Сапата няма да стигне до финалния гонг. Но претендентът не само издържа цялото разстояние, но и изигра много добър решителен рунд. Съдийски оценки: два пъти 119-109 и 117-110 в полза на шампиона.

В полусредна категория американецът Ерик Тюдор (11-1, 7 КО) съсече 41-годишния си сънародник Родрикус Ливси (12-3-1, 9 КО) с удар в тялото още в първия рунд. Нокаут!

В категория супер муха американецът Мейкън Уилямс (21-0-2, 10 КО) трудно нокаутира венецуелеца Уилманк Канонико (12-6-2, 10 КО) в трети рунд.