Световният шампион по бокс от Милано 2009 Детелин Далаклиев ще открие официално своята боксова зала в Плевен. Комплексът, намиращ се на улица "Гренадерска 107" в град Плевен, ще бъде официално открит тази събота, 10 октомври, от 11,00 часа.

Далаклиев, който спря активна спортна дейност преди няколко години, неведнъж е споделял, че иска да се развива като треньор и децата да тръгнат по неговия път. Неотдавна той регистрира и собствен клуб, който предстои да стартира дейност успоредно с отварянето на комплекса в Плевен.

Боксовото помещение, което се простира на 250 кв. м, е модерно, с професионални уреди и настилка, добра климатизация и предлага всички условия за пълноценна тренировка и подготовка. Реализацията на проекта, зад който стои Спортист номер 1 на България за 2009 година стана факт и благодарение на подкрепата на министър Красен Кралев, след като Министерството на младежта и спорта подсигури средства за закупуване на спортното оборудване.

Боксовата зала ще е само за тренировъчна дейност, като едновременно ще могат да тренират 30 деца. Детелин Далаклиев ще се занимава основно с подрастващи момчета и момичета, но всеки, който желае, ще може да тренира при него. Предвидени са както групови, така и индивидуални занимания за различните възрастови групи.

"Дал съм си душата и сърцето за залата. В нея ще има всичко, от което се нуждае един спортист. Искам да дам бъдеще на децата", категоричен е Детелин Далаклиев.