37-годишният бивш световен шампион по бокс в две категории Дейвид Хей (28-3, 26 КО) призна, че професионалната му кариера може да приключи в края на настоящата 2018-та година.

"Щастлив съм от това, което правя, чувствам се добре. 2018-та ще бъде интересна година за мен, потенциално последната ми година като състезател, така че искам да се представя възможно най-добре", заяви британеца.

Хей е извън ринга от миналия март, когато претърпя шокираща загуба с технически нокаут от Тони Белю в О2 Арена в Лондон. Понастоящем той тренира за планираната среща реванш, която трябва да се проведе на 5-ти май на същото място.

Реваншът между двамата първоначално беше планиран за 17-ти декември, но беше отменен, след като Хей получи сериозна контузия в бицепса на лявата си ръка и бе нужна оперативна намеса.

Според Хей, възстановяването му върви много добре и той очаква да бъде напълно готов за втората среща с Белю.

"Минали са само шест седмици, откакто се подложих на операцията на бицепса и белегът вече почти го няма, а цялата тъкан вътре изглежда излекувана. В момента съм готов на около 40%-та, но след още шест седмици ще мога да започна сериозни тренировки. До битката с Белю ще бъде възстановен напълно", заяви Хей.