Категорични победи на четвъртфиналите в турнира по бокс за Купа "Странджа" записаха братята Даниел и Боян Асенови. В категория до 52 килограма Тайсъна победи Байоку Башким от Косово.

Двукратният европейски шампион за мъже има незараснала аркада, но се хвърли в атака още в първия рунд и сериозно притисна съперника си. Асенов не отстъпи дори и след като раната му се отвори. Във втория рунд се случи неизбежното - българинът прати на два пъти съперника си на земята, като на втория съдията прекрати срещата. На полуфиналите утре Даниел Асенов ще се бие с Антъни Ерера (САЩ).

Брат му Боян също беше категоричен срещу боксьор от Косово. Негова жертва в категория до 57 килограма стана Речепи Леутрим. Асенов тръгна в атака още от първия гонг, като в средата на рунда намери чисто с дясно кроше лицето съперника си и го прати в нокдаун.

До края на мача българският боксьор водеше умело боя и спечели с 5:0 съдийски гласа. На полуфиналите той ще се изправи срещу италианеца Франческо Миаета, който попречи на провеждането на български сблъсък в категорията, след като победи Божидар Джуров с 5:0./БТА