Уилиам Чолов и Рами Киуан постигнаха зрелищни победи в категория до 75 килограма на Купа „Странджа“. И двамата ни национали се класираха за четвъртфиналите на 74-ото издание на най-стария международен боксов турнир в Европа. Те са разделени в двете половини на схемата и могат да се срещнат чак на финал.

Чолов надделя в много здрава битка над арменеца Вахтан Харутюнян. Двубоят премина при размяна на предимството, както и с по едно наказание за нечиста игра и на двамата. Националът ни, който е 4-кратен европейски шампион при подрастващите, обаче показа воля и удържа на агресията на съперника си, за да вземе победата с 4:1 гласа. На четвъртфиналите в петък Чолов ще боксира с Ерик Мендоса (Швеция).

Рами от своя страна не остави шансове на индиеца Сумит. Киуан показа отличен инстинкт при спазването на дистанция и с много добро движение по ринга срази противника си с 4:1 гласа. В петък той ще се изправи срещу представителя на Сърбия Алмир Мемич.

Драматична загуба допусна Йордан Морехон. При най-тежките (+92 кг) олимпийският и световен шампион за младежи направи хубав мач срещу Мохамад Абдулаев и имаше превес след първите два рунда. В третия обаче съдиите прецениха, че азерът е бил по-активен и му присъдиха победа с 3:2.

Във вечерната програма, която започва от 18:00 часа, своето участие на турнира ще започне и Станимира Петрова (54). Световната и европейска шампионка, която е 3-кратен носител на купата, ще боксира в трети мач на ринг А с бразилката Татяна Чагаш. В шестия двубой на ринг Б Аслъхан Мехмедова (60) ще мери сили с Ана Джени (Швейцария).