Bританския претендент в тежка категория Дерек Чисора не е бил изненадан от неочакваното оттегляне на бившия световен шампион на WBO Джоузеф Паркър от двубоя им. 

Сблъсъкът беше насрочен за 26 октомври на 02 Арена в Лондон, Англия, като част от подгряващата карта на обединителния двубой между Джош Тейлър и Реджис Прогрейс.

Паркър обаче се оттегли от двубоя поради възпаление на бедрото, което получи след ухапване от паяк в Лас Вегас.

"Още когато се срещнах с Джоузеф в Лос Анджелис, имах чувството, че той ще се откаже от битката. Психически вече бях подготвен, че той може да се откаже. Казах му истината, когато се срещнахме и естествено, тя не му хареса. Тогава научих, че той е бил ухапан от паяк. Сигурно. Но както и да е,“ каза Чисора.

Все пак Дерек Чисора изобщо не подценява Дейвид Прайс, който не е особено издръжлив, но за сметка на това притежава голяма ударна мощ.

"Аз ще се бия по същия начин. Нещата биха могли да се объркат само ако му позволя да се боксира и да ме удря“, заяви Чисора.

"Прайс е голям нокаутьор. Той може да приспи всеки, ако отпусне дясната си ръка. Той е едър, но не използва физиката си. Когато настъпи седмицата на битката, всичко остава на заден план. Може да си ми най-добрият приятел, но аз ще гледам да те унищожа. После можем отново да бъдем приятели. Но на ринга очаквайте война“, закани се Чисора.