Българският боксьор в супер полусредна категория Ангел Емилов загуби по точки от Карл Фейл тази вечер като част от ъндъркартата на Елис Зоро – Лука Д’Ортенци в зала „Йорк“ в Лондон, Великобритания. Това е 26-ия пореден мач без победа за българския професионалист, който е с рекорд 10 победи, 53 загуби и 3 равенства.

Последната победа на Емилов бе през януари 2021 г. над Младен Младенов. След нея българина има 23 поражения и 3 равенства, като загуби последните си пет срещи.

Фейл спечели по точки след пълните 8 рунда в битката тази вечер. Роденият в Нортхемптън с прозвище "Избраният" беще по-висок от Емилов, но не използва това физическо предимство, като предпочиташе да скъсява дистанцията и да работи от близко разстояние. Тактиката устройваше Емилов, който се възползваше от възможността да нанесе своите удари.

В четвърти рунд Фейл започна да увеличава дистанцията между двамата. Той намери хубав ляв ъперкът и затрудни Емилов, но в петата част българина скочи от стола си и принуди Фейл да се оповава на въжетата, където отпусна ръце. Фейл излезе от размяната с рана над лявото око, за която по някакъв начин бе обявено, че е причинена от случаен сблъсък на главите. Порезната рана всъщност помогна на Фейл. Той започна да се боксира и да използва уменията си, а Емилов се опитваше да скъси дистанцията. Емилов завърши двубоя с аркада над дясното си око, но накара Фейл да се бори докрай.

Съдиите присъдиха 78:74 в полза на британеца, който е без поражение до тук. Той има 10 победи от 10 мача и след срещата се закани към останалите в дивизията. „Идвам, човече. Идвам да превзема категорията“, заяви Фейл.