Първият си мач като професионалист далеч от България изигра Тинко Банабаков. В категория супер муха боеца от Велико Търново загуби със съдийско решение от непобедения Масуд Абдула в Лондон. Банабаков имаше 3 победи от трите си мача до момента, а Абдула слезе една категория, за да участва в този бой.

Мачът се проведе пред погледа на промоутъра Франк Уорън, който изгледа срещата от първия ред. Той менажира и двамата бойци. Банабаков показа сериозна игра и се представи достойно. За Абдула това бе пети мач и той остава без поражение, но предишните 4 срещи ги спечели с нокаут.

В осемте рунда Банабаков добре използваше дистанцията между бойците и създаваше проблеми на лондончанина. След петия рунд българина дори пое контрол в мача с много добра точност на ударите. В седмия рунд Абдула разкървави носа на българина, но Банабаков завърши частта добре.

В крайна сметка победата бе присъдена от единствения съдия в мача – Боб Уилямс на местния боксьор. Резултатът бе 77:75, което показва, колко близо бе Банабаков до победата.