Пат Браун ще напусне аматьорския бокс, за да стане професионалист. Браун, новобранец на международната сцена, впечатлява с тежкия си стил на действие, откакто влезе в отбора на Великобритания. Той направи бърз прогрес, за да се класира за тези олимпийски игри, но в първия си двубой в Париж 2024 се изправи срещу бразилеца Кено Мачадо, сребърен медалист от Панамериканските игри и световното първенство. Уменията на Браун не бяха достатъчни, за да спечели съдийското решение в своя полза.

"През последните няколко дни бях малко отпаднал", каза той пред Sky Sports. "По това време е все едно да имаш езеро, да хвърлиш камък в него и всичко да е размазано, да не можеш да виждаш ясно. Наистина исках да вляза там непробиваемо, наистина си мислех, че мога да изтрепя всички. Но в третия рунд просто го застигнах твърде късно“.

"Той е класен боксьор. Гледах двубоя на повторение и беше близък мач и си мислех, че щеше да бъде много по-близък във втория рунд, за да бъдем честни, от това, което ми дават", продължи той. "Това е, което е. Сега просто трябва да продължа напред и да продължа кариерата си след това."

„Трябваше ми още един рунд и щях да го стигна. Краката му се подкосиха в третия рунд и той беше абсолютно изнемощял, издъхваше. Така че определено щях да се справя с него. Всичко зависи от съдиите, освен ако не ги нокаутираш, но в три рунда на това ниво е много, много трудно да изкараш тези опитни бойци оттам в рамките на три рунда. Честно казано, това е аматьорски бокс, не получих решението за вечерта."

Той обаче завинаги ще остане олимпиец и това трябва да бъде повод за гордост. "Бях избран от цяла Великобритания, само аз, да представлявам в категория 92 килограма. Това определено е голямо постижение", казва той.

"Винаги ще бъда олимпиец и както казах, сега, когато прахът се е уталожил, е хубаво да се насладя на момента и да приема всичко това. 100 процента, аматьорската ми кариера вече приключи, просто ще се насладя на малко почивка и ще погледна какво има отстрани".

"Предстоят ми големи битки на професионалния ринг, а мечтите ми винаги са да разпродавам арени, да върна дните на Рики Хатън в Манчестър. Това е, което винаги ме подтиква към действие, така че да има няколко добри войни и добри боксови битки".