Далтън Смит спечели категорично титлата на Великобритания в лека полусредна категория – и затвърди надеждите си да стане световен шампион. Той буквално заличи Сам Максуел в рамките на седем рунда. Смит нокаутира съперника си с мощен удар, който може да претендира и за нокаута на годината.

Смит не позволи на аркадите около двете очи да повлияят на стремежа му към този ярък нокаут, който идва след поредни победи по точки. Победата, третата му защита на британската титла, означава, че с 15:0 Смит вече спечели пояса на Лонсдейл, като същевременно взе и титлата на Британската общност, и може да очаква напред да прави ходове на световната сцена.

След като беше разгорещен към публиката от шумната публика в родния си град Шефилд, Смит направи бърз старт и искаше да започне с големи удари. Той дори почти бутна Максуел през горното въже, след като се втурна към него с една особено ревностна атака.

Максуел, междувременно, изглеждаше колеблив, боксирайки зад дълга лява ръка, но това не правеше нищо, за да забави набезите на Смит. Максуел вече имаше значителен оток под дясното око, когато седна в края на рунда.

Картината продължи и в следващите рундове, за да се стигне до петия, когато Максуел получи импулс. Лицето на Смит се разкървави след неволен сблъсък на главите им и се появи аркада над дясното око на Смит. Но ъгълът на Смит свърши невероятна работа по време на почивката и той почти не кървеше, когато се зае с работа в шестия рунд.

В седмия рунд дойде и краят, когато Смит удари огромно дясно кроше в главата на Максуел, което накара краката му да се огънат. Реферът Паркър започна да преброява, но махна с ръка доста бързо, когато осъзна колко тежко е наранен Максуел. Официалното време на нокаута е 1:34 от седмия кръг.

Смит, който спря празненствата си, докато разбере, че Максуел е добре, каза: „Това беше първият път, когато имах порязване и усетих кръвта да се лее. И си помислих „ето защо съм воин и за това съм създаден“. Искам да стана световен шампион, но направих малко история в моя град, за да спечеля британската титла безспорно.“