Младежкият ни национален отбор по бокс ще прави спаринги и тренировки с мъжкия ни представителен тим до заминаването за световното първенство.Шампионатът на планетата при подрастващите ще се проведе в Киелце, Полша, от 10 до 24 април. Организаторите обявиха, че в него ще участват около 400 боксьори от 51 държави. С
 
Треньорът на националния ни отбор - Борислав Бояджиев, планира да обяви списъка с имената на участващите родни таланти през следващата седмица.

„Имахме идея да направим лагер в чужбина, като имахме уговорка с федерациите на Молдова, Румъния и Куба за турнир в Молдова от 24-ти март. За съжаление, кубинците изпратиха писмо, че няма да напускат страната до световното първенство заради мерките, които са навсякъде в Европа. Същото направиха и румънците, така че няма смисъл да пътуваме до Молдова, два дни да губим в път. По-добре да останем тук. Така сега ще направим подготовка в София и спаринги с мъжете. Започваме спаринги във вторник, четвъртък и петък, както и следващата седмица по още веднъж”, коментира плана за подготовка Бояджиев.

Специалистът допълни, че прави тренировъчни сесии от 12 и от 17 часа, когато ще са и сесиите на световното първенство, за да могат момчетата да се адаптират по-лесно и бързо. „Вярвам, че всеки от нашите боксьори има възможност да спечели отличие, дори и титла от първенството”, каза още Бояджиев.