Абсолютният шампион в полусредна категория по бокс Ерол Спенс-младши бе откаран в болница и се намира в сериозно състояние след брутална пътна катастрофа на висока скорост.

29-годишният американец (26 победи, 21 нокаута, 0 загуби) е излетял от бялото си ферари при сблъсъка, като преди това спортната кола е направила няколко премятания във въздуха. Инцидентът се е разиграл на „Ривърфронт Булевард” в Далас, Тексас.

Боксьорът моментално е бил откаран с линейка към местна болница, като е получил сериозни травми вследствие на катастрофата. Неговото състояние остава тежко, но очакванията са, че боецът ще оцелее.

Според данни на местната полиция до излитането на Спенс-младши от колата се е стигнало заради факта, че шофьорът не е носил предпазен колан. Той е пътувал без други придружители.

 През август 2019 година Истината, както е прякорът на нюйоркчанина, беше обявен от списание „Ринг” за 6-ия най-добър активен боксьор паунд фор паунд. В края на септември с победа над сънародника си Шон Портър той прибави и шампионския колан на WBC към вече притежавания такъв на IBF, което го направи абсолютен шампион в полусредна категория.