Боксьорът в тежка категория Кевин Владимирович се претегли за последната си битка, облечен с тениска на Владимир Путин, след като смени името си в чест на руския президент. 43-годишният Владимирович се състезава в своята 60-та професионална битка тази вечер, като се изправя срещу непобедения младеж Марк Петровски в Москва. Двубоят идва само седмица след като боксьорът, който е роден в Ню Джърси, получи руско гражданство и законно промени фамилията си от Джонсън на Владимирович.

„Като комплимент към президента Владимир Путин реших да сменя името си. Сега ще се казвам Кевин Владимирович в чест на Владимир Путин. Това е истина 100 процента, няма шега, сега съм 100% руснак“, каза Владимирович пред руския вестник „Известия“.

Владимирович не е първият американски боксьор, станал руски гражданин. Иконата на Рой Джоунс-младши направи същото през 2015 г., след като създаде връзка с Путин. Владимирович направи своя професионален дебют преди две десетилетия и оттогава се е бил срещу минали и настоящи шампиони в тежка категория като Тайсън Фюри, Антъни Джошуа и Анди Руис-младши. Владимирович е еднократен претендент за световната титла, тъй като постави непобедения си рекорд срещу Виталий Кличко през 2009 г., като сегашният кмет на Киев спечели с единодушно решение на съдиите.

43-годишният боксьор е познат да в Русия, тъй като спечели със съдийско решение срещу осъден престъпник и неонацист Вячеслав Дацик в Москва по-рано тази година. След битката Владимирович изрази възхищението си от Русия и изпрати съобщение до Путин.

„Това е тук, наистина съм готов да направя промяна за цял живот. Бих искал да кажа на президента, уважаеми Владимир Путин, ако гледате това и слушате. Искам да се преместя тук, в Москва, за да стана пълноправен жител тук, за да продължа кариерата си. С вашето одобрение, бих искал да кандидатствам за руски паспорт, за да може Русия да бъде моят дом," каза той. Владимирович може да се похвали с професионален рекорд от 36 победи и 21 затуби, въпреки че победата му срещу Дацик през март не беше вписана в професионалното му досие.

Неговата битка тази вечер срещу Петровски, който има рекорд от 5-0, ще бъде първата му под новото му фамилно име. Някои от забележителните му опоненти включват британските бойци от тежка катеугория като Мартин Бакол, Нейтън Горман и Дерек Чисора.