Българинът от боксов клуб "Левски" Дарислав Василев претърпя поражение в категория до 49 кг на старта на юбилейното 70-о издание на най-стария международен боксов турнир в Европа - "Странджа". Въпреки бурната подкрепа от трибуните в столичната зала "София", Дарислав отстъпи с единодушно съдийско решение (0-5 гласа) на мароканеца Саид Мортажи.

В първия рунд и двамата не спираха да правят размени, като Дарислав първоначално имаше отчетливо предимство с водещата си лява ръка и раздаде доста добри крошета. Негови бяха и по-чистите попадения в размените, но в края на рунда мароканецът стана по-разнообразен и вкарваше ъперкъти, като търсеше повече тялото на съперника. Във втория рунд мароканецът бе по-активен с дясната си ръка, въпреки че и по неговото лице имаше следи от ударите на Дарислав. Българинът се стремеше да поддържа темпото на опонента си и да не му позволява да поема контрол върху размените. В третия рунд след две леви крошета за финал на комбинации на съперника Дарислав трябваше да изчака преброяване на рефера на ринга. В крайна сметка, Василев прие поражението от своя противник с единодушно решение.
Дарислав Василев е финалист от Държавното първенство 2018, когато загуби от Тинко Банабаков.

Четирима ще направят дебют в мъжкия ни тим за "Странджа" - Венсан Киркоров и Иват Атанасов (до 64 кг), както и Рами Киуан и Кристиан Николов (75).

"Странджа" се провежда между 14 и 19 февруари в столичната зала "София"./БТА