Петър Белберов, който постигна победа с нокаут над Кеди Евънс Агнес от Сейшелските острови в първия си мач на световното първенство по бокс за мъже в Белград, заяви, че е сравнително доволен от представянето си в срещата.

Представителят на България в най-тежката категория - тази над 92 килограма, изпрати на пода съперника си в края на втория рунд с прав десен удар в брадата.

"Като за първи мач се представих що-годе добре. Има неща, които трябва да изчистя. Имаше пропуски от моя страна, определено. На моменти оставах на едно място. Въпреки завършека на мача, мога да кажа, че нокаутът беше и случайност. Просто един точен удар. Надявам се всичко да е наред с момчето и продължаваме към следващите предизвикателства", заяви за БТА Белберов.

На осминафиналите Белберов ще се бие с турчина Берат Ачар.

"Познавам следващия си съперник. Той е много стабилен боксьор. Трябва да бъда внимателен. Радвам се, че направих встъпителен мач, за да мога да бъда по-концентриран за следващия. Турчинът е сериозен противник. Засега се чувствам добре", каза още опитният български боксьор.

Треньорите на българския отбор - Жоел Арате и Валентин Поптолев, също изразиха удовлетворение от представянето на Белберов. Както и другият български представител в днешния ден Хавиер Ибанес Диас при 57-килограмовите, той постигна победа още във втория рунд на мача си.