Джеси Бам Родригес вече е носител на две титли в категория муха. Той победи с нокаут Съни Едуардс в главното събитие на шоуто в най-леката категория в Гледейл, Аризона, САЩ, тази нощ. Шампионът на WBO Родригес (19-0, 12 нокаута) победи носителя на пояса на IBF Съни Едуардс (20-1, 4 нокаута).

Американецът свали на замята своя съперник в края на 9-и рунд и той повече не се върна на ринга. Първа загуба за Едуардс и две титли вече на сметката на Бам Родригес.

Левичарят Родригес започна постепенно и спокойно мача. Американецът опита да натисне, но Едуардс се справяше добре с противодействието. Британецът започна да работи с лявата си ръка повече. Успя да нанесе няколко хубави удара с левачката.

Въпреки че мача е оспорван, явно върви в полза на Родригес - ударите му са по-силни, почти затварят лявото око на британеца. Ударната мощ на американеца оказа влияние. Към 8-ия рунд Родригес уверено контролираше хода на битката, разбиваше лицето на съперника си, вкарваше комбинации.

Джеси показа изключителна ефективност в атака. Нямаше и следа от похвалната защита на Съни. Окървавеният Едуардс бе повален тежко в самия край на 9-ия рунд и не излезе обратно на ринга през следващите три минути. Победа с нокаут за Бам Родригес и титлите на WBO и IBF са на сметката на американеца. Това пък е първо поражение на Съни Едуардс