Амир Хан е готов да се завърне в бокса, след като лично се свърза с ютубъра Адам Салех за битка, твърдят медиите в Англия. Британската боксова икона се оттегли миналата година след поражение от големия съперник Кел Брук, но остави вратата отворена за завръщане. Това беше възможно докато не беше обявено, че Хан се е провалил на тест за наркотици и му е наложена двегодишна забрана.

Това обаче не изглежда да го спре да се опита да организира битка със звездата на социалните медии Салех. Според Fred Talks Fighting, бившият световен шампион се е свързал със Салех, за да обсъдят двубой.

Поради забраната на Хан, това вероятно ще бъде демонстративен мач, а за дата се смята, че ще е август или септември. 29-годишният Салех се боксира като аматьор, преди да намери слава в интернет, но се върна към бокса на фона на възхода на битките с инфлуенсъри.

Оттогава той се е бил пет пъти, с три победи и две равенства. Салех имаше два професионални двубоя, като последното му участие беше в Саудитска Арабия през февруари, като спечели с нокаут в първия рунд.

Междувременно 36-годишният Хан все още изтърпява забраната си със задна дата, тъй като е дал положителен тест за Остарин, който помага за загуба на тегло и мускулен растеж. Веществото е забранено от Антидопинговата служба на Обединеното кралство, с която олимпиецът от 2004 г. си сътрудничи по време на тяхното разследване.