Ричард Торес-младши не губи време и нокаутира Уили Джейк-младши в събота вечерта, за да продължи възхода си към върха. Американският сребърен олимпийски медалист запази рекорда си от 100 процента нокаути, като спря шести пореден съперник в ъндеркартата на Емануел Наварете срещу Оскар Валдес.

По средата на първия рунд на битката, докато Джейк се опитваше да притисне Торес към въжетата, беше изненадан с контра дясно кроше и веднага се свлече на земята. Джейк успя да се изправи преди края на броенето, но битката не продължи дълго.

Веднага щом двамата отново се нахвърлиха един срещу друг, Торес отприщи серия от удари и реферът бързо махна с ръка за прекратяване на срещата.

24-годишният Торес бързо се превръща в една от най-високо оценените перспективи в тежката категория, въпреки че имаше известни притеснения относно неговия размер. Ръстът му е 186 см, което е сравнително малко в сравнение с неговите съперници.

Торес обяче вижда размера си като предимство. „Мисля, че колкото по-малък си, толкова по-трудно е да те ударят. Така че мисля, че това може да е от полза за мен. Разбирам, че те са големи момчета, но по-големи понякога означава и тромави. Получавате тези момчета, които имат един наистина добър удар, но след това рундът може да приключи за тях. Аз съм човек, който иска да покаже на всички, че малките в тежка категория са тук, за да останат“, обяви Торес.