13 боксьори от националния ни отбор за мъже започват лагер на високопланинската база Белмекен. Те са предвождани от треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров.

Подготовка в следващите три седмици ще водят Ергюнал Себахтин, Ясен Радев, Даниел Асенов, Красимир Джуров, Хавиер Ибаниес, Радослав Росенов, Рами Киуан, Уилиам Чолов, Кристиян Николов, Георги Стоянов, Никита Горбатенко, Радослав Панталеев и Йордан Морехон.

„Първият етап от подготовката в София премина много добре. Доволен съм от формата, в която момчетата се появиха за началото на тренировките, както и страхотното желание и влагане, което показаха. Сега ни чакат 21 дни на Белмекен, където целта е да подобрим физическото си състояние и да сме готови за предстоящите големи турнири“, каза треньорът Жоел Арате.

Към националния отбор се очаква да се присъединят и трима боксьори от професионалния ринг. Те са изявили желание да се готвят с националите и да опитат да се преборят за титулярно място и евентуално квота за Париж. Припомняме, че професионалистите също имат право да участват на Олимпийските игри следващата година.